maanantai 1. helmikuuta 2016

Onnellisuuspurkki

Heissan taas!

Tänään ajattelin kertoa teille Onnellisuuspurkista. Yöpöydälleni ilmestynyt lasipurkki on saanut perheeltäni ihmettelyä ja kummeksuntaa. En muista mistä, mutta jostain eteeni tuli ajatus vuoden vaihteessa Onnellisuuspurkista, johon kerätään vuoden aikana onnellisia asioita.

Itselläni Onnellisuuspurkki on samalla Kiitollisuuspurkki ja Ilon purkki. Kyseessä on siis vuoden mittainen projekti. Tarvitset tätä varten jonkun ison/isohkon purkin ja muistilappusia. Purkin etsintä olikin yllättävän iso urakka, tuntui, että mikään purnukka ei ole sopiva. Lopulta löysin itseäni miellyttävän purkin, mutta purkki on sen verran pieni, että joudun välillä purkkia tyhjentämään (johonkin).






Idea on se, että kirjoitat niin usein kuin voit, lapulle asioita, joista olet tullut onnelliseksi päivän aikana tai viikon aikana. Itse olen pyrkinyt kirjoittamaan joka päivä asioita, joista olen onnellinen, kiitollinen tai iloinen.  Yllättäen asioita onkin tapahtunut päivittäin niin paljon, että tuommoinen pieni post-it -lappu ei meinaa riittää :D Onnellisuuspurkin ajatus on melkein sama kuin Kiitollisuuspäiväkirjan, jota olen itsekin aiemmin  kirjoittanut. Mutta tämä idea osui ja upposi itselleni heti kun näin sen ensimmäisen kerran. Itse olen laittanut jokaiseen lappuseen myös viikonpäivän ja päivämäärän, jolloin olen sen kirjoittanut.




Alussa voi olla hankalakin löytää/nähdä/tuntea onnellisuutta, iloa tai kiitollisuutta päivittäin, mutta kun aloittaa vaikka ihan pienistä asioista, niin alkaa pian näkemään/tuntemaan/löytämään asioita, ihmisiä, tapahtumia, joista on onnellinen tai kiitollinen tai iloinen.
Itse olin eilen esimerkiksi äärettömän onnellinen, että vanhin tyttäreni oli käymässä ja pyysi chakrojen tasapainotusta. Kiitollisena sain tehdä hänelle chakratasapainotuksen sekä Reikihoidon, käteni olivat aivan tulessa, kun eivät ole pitkään aikaan hoitaneet ketään. Olin onnellinen, että käsieni voima ei ollut hävinnyt mihinkään.


Purkin idea on sitten vuoden päästä katsoa, mistä kaikesta on vuoden kuluessa ollut onnellinen/iloinen/kiitollinen. Itse ajattelin tehdä välitarkastuksen puolessa välissä tätä vuotta. Tammikuu on nyt "purkitettu" ja purkkini pursuaa lappusia, joten joudun tyhjentämään lappuset johonkin muualle odottamaan varmaan parin kuukauden välein. Minusta tuo koko purkin ajatus on aivan ihana. Vuoden aikana tapahtuu paljon asioita ja tämä on mainio keino tarkastella jälkeenpäin elämäänsä ja ennen kaikkea huomata, kun näkee sen lappujen määrän, että on todellakin onnellinen ihminen, turha väittää että omassa elämässä ei olisi mitään ilon, kiitollisuuden tai onnellisuuden aiheita :D






 Toivottavasti joku sai tästä inspiksen toteuttaa Onnellisuuspurkkia omalla kohdallaan. Ja vaikka vuosi on jo lähtenyt käyntiin, niin koskaan ei ole liian myöhäistä purkittaa onnea <3 

"Kiitollisuus – suuri moninkertaistaja… Kun olet kiitollinen jostain, mitä sinulla on, vaikka pienestäkin asiasta, saat sitä lisää.” 
Rhonda Byrne
Onni on hetkittäisten tyydyttävien tuokioiden muodostama mosaiikki. On kysymys siitä, että ihminen tulee tietoiseksi näistä tuokioista ja on niissä läsnä.”
       Titti Holmer

Rakkaudella
 ~Anne~ 


Ei kommentteja: