lauantai 3. lokakuuta 2015

Vetovoiman laki

Oletko varma ajatuksistasi?

Nimittäin se mitä ajattelet, tulee todeksi elämässäsi. Tämä johtuu eräästä henkisestä laista - Vetovoiman laista. Nyt varmaan sanot, että "juupa juu, olen todellakin rahoissani, terveenä ja minulla on mielenkiintoinen työ. Kaikkea muuta, vetovoiman lakia ei voi olla olemassa, en ole saanut yhtään mitään, mitä olen pyytänyt." Kyllä Vetovoiman laki on olemassa, mutta oletko ajatellut, että ehkä oletkin keskittänyt ajatuksesi nimenomaan siihen rahan puutteeseen, sairauteesi ja työhösi, joka ei palkitse sinua. Vetovoiman lakihan on nimenomaan silloin toiminut kohdallasi, olet saanut niitä asioita, joihin siis olet keskittynyt ja joita olet ajatellut. Joten tarkkaile ajatuksiasi joka hetki, ettet vain vahingossa pyydä elämääsi sellaista, mitä et siihen halua.

Tutustuin Vetovoiman lakiin muutama vuosi sitten, kun luin Rhonda Byrnen kirjaa Voima, The Secret. Kirjassa oli hyvin selitetty mitä Vetovoiman laki tarkoittaa. Laki tarkoittaa käytännössä sitä, että samankaltainen vetää puoleensa samankaltaista. Tästä selkeästä määritelmästä huolimatta olin jotenkin jättänyt huomiotta kolikon kääntöpuolen ja pohdin samoin kuin moni muu, että en saakaan sitä terveyttä vaikka sitä toivon. Kaikki muuttui, kun luin Esther ja Jerry Hicksin kirjan Pyydä niin saat. Vihdoin ymmärsin mitä tarkoittaa Vetovoiman laki.

Ajatusten voima

Toki kun ajattelen asiaa taaksepäin, niin minulle ja perheelleni on tapahtunut asioita, joita olemme toivoneet, mm. olemme saaneet rakennettua oman kodin, olen opiskellut opettajaksi, päässyt opettamaan, olemme saaneet sijaislapsia jne. Nämä asiat ovat niitä positiivisia asioita, joihin olen/olemme kiinnittäneet huomiota. Olemme esimerkiksi keskittäneet ajatuksemme siihen uuden, ikioman kodin rakentamiseen ja olen ajatuksissani sisustanut kotia kovasti jo siinä vaiheessa, kun talo oli vasta paperilla. Tuolloin emme pohtineet lainkaan sitä, voisiko toiveemme edes toteutua emmekä ajatelleet kodin rakentamisesta johtuvaa vaivaa ja rahanmenoa. Ajatuksemme oli keskittynyt positiivisiin ajatuksiin, joten Vetovoiman lain mukaan saimme oman kodin rakennettua toiveidemme mukaisesti.

Ja se kolikon kääntöpuoli - kun mietin menneitä asioita, huomasin että sen sijaan, että keskittyisin esimerkiksi siihen, että olen terve, niin ajatukseni hyvin usein keskittyivät siihen mikä minussa on "vikana", joten Vetovoiman lain mukaan minä vedin puoleeni sairauksia. Toki niitä olisi voinut tulla muutenkin, mutta nyt ainakin tiedän, että en enää vedä puoleeni lisää sairauksia vaan ajattelen ja toivon oppivani pärjäämään näiden olemassaolevien kanssa ja ajattelen kaikkea mitä kuitenkin voin tehdä. Aikanaan elämäämme kosketti myös vaikea rahapula ja koska keskityimme rahan puutteeseen, niin vedimme puutetta puoleemme! On hyvä ensin pohtia, mitä ET halua ja mistä sinulle tulee huono olo. Kun tiedät, mitä et ainakaan halua, niin silloinhan sinä tiedät, että sen vastakohta on se, mitä haluat! Joten keskitä ajatuksesi ja toiveesi siihen <3


Mitä Vetovoiman laki tarkoittaa?

 

Alla Esther ja Jerry Hicksin kirjasta lainausta Vetovoiman laista:
  • Ei ole olemassa mitään sellaista, mitä et voisi olla, tehdä tai saada.
  • Miksi kestää niin pitkään, ennen kuin saavutan sen, mitä haluan?
    • kyse ei ole siitä, ettet haluaisi kyllin voimakkaasti 
    • kyse ei ole siitä, että et olisi kyllin älykäs
    • kyse ei ole siitä, ettet olisi sen arvoinen 
    • kyse ei ole siitä, että kohtalo olisi sinua vastaan 
    • kyse ei ole siitäkään, että joku toinen olisi jo voittanut havittelemasi palkinnon 
     
Et ole vielä saanut haluamaasi, koska värähtelysi eivät ole yhtenevät tavoittelemasi asian värähtelyiden kanssa. Sinun on erittäin tärkeää ymmärtää, että jos nyt pysähdyt ajattelemaan asiaa, tai mikä tärkeämpää, tunnustelemaan oloasi, pystyt tunnistamaan itsessäsi vallitsevan riitasoinnun. Niinpä sinun tarvitsee tästä lähtien ainoastaan hellävaraisesti ja vähän kerrassaan hellittää vastaanhangoittelevista ajatuksistasi. Ne ovat ainoat tekijät, jotka jarruttavat toiveittesi toteutumista. Kasvava helpotuksen tunne osoittaa, että vastustuksesi on vähenemässä. Samalla tavalla lisääntynyt jännitys, vihan tunne, turhautuminen ja niin edelleen ovat merkinneet vastustuksesi olleen kasvamassa.

Huomaa kuitenkin eräs tärkeä seikka. Jos elämästäsi tällä hetkellä puuttuu jokin haluamasi asia ja omistat kaiken huomiosi sen puuttumiselle, vedät silloin Vetovoiman lain mukaan puoleesi juuri ” minulta puuttuu....”- värähtelyä ja tulet siten edelleen jatkamaan sen puutteen kokemista. Näin toimii Laki. 
On hyvin tärkeää muistaa, että halutessasi jotakin sinun tulee ensin saattaa oma värähtelysi sopusointuun toiveesi värähtelyn kanssa. Helpoin keino saavuttaa tämä harmonia on kuvitella, että toiveesi on jo toteutunut. Ole niin kuin olisit jo saanut haluamasi. Nauti ajatuksissasi siitä kokemuksesta, kun tavoittelemasi asia on jo sinulla. Kun otat tavaksesi ajatella näin, lähetät jatkuvasti oikeanlaista värähtelyä, ja saavutat tilan, jossa voit antaa haluamasi asian tulla elämääsi. 
Kiinnittämällä huomiotasi siihen, miltä sinusta tuntuu, saat helposti selville, suuntautuuko huomiosi toiveeseesi vai siihen, että se vielä puuttuu elämästäsi.
Saat sitä mitä ajattelet, halusitpa sitä tai et! Jos siis ajattelet enimmäkseen niitä asioita, joita elämääsi toivot, elämäsi kokemukset heijastavat niitä toiveita. Sama pätee myös toisin päin: jos ajatuksesi painottuvat siihen mitä et halua, elämäsi kokemukset heijastavat juuri sitä. 
Mitä pitempään vaalit ajatuksiasi, sitä voimakkaampia niistä tulee. Kun suot enemmän huomiota jollekin asialle, vahvistuu kykysi tunnistaa, oletko sopusoinnussa vai epäharmoniassa todellisen olemuksesi kanssa.

Luomisprosessi Hicksien mukaan 

 

Luomisprosessissa on kolme vaihetta: 
  • Vaihe 1 (sinun tehtäväsi); sinä pyydät. 
  • Vaihe 2 (ei sinun tehtäväsi); vastaus annetaan. 
  • Vaihe 3 (sinun tehtäväsi); annettu vastaus on otettava vastaan tai sallittava (sen on annettava tapahtua). 
Kun pyydät jotain, se annetaan. Joka kerta. Ilmaiset ”pyyntösi” toisinaan sanallisesti, mutta usein se heijastuu sinusta värähtelysi muodossa, jatkuvana henkilökohtaisesti voimistettujen valintojen virtana, joista jokainen rakentuu edellisen varaan. Jokaista valintaa kunnioitetaan ja siihen vastataan. 

Ellei vaihetta 3. suoriteta, vaiheet 1 ja 2 ovat merkityksettömiä.Vaiheessa 3 sovelletaan Sallimisen taidetta. Tämän vaiheen avulla viritä itsesi samalle taajuudelle toiveesi kanssa. Olemuksesi värähtelytaajuuden on täsmättävä toiveesi taajuuteen = Sallimisen taide = Sallit itsesi ottaa vastaan sen, mitä olet pyytänyt. Ellet ole vastaanottavaisessa vireessä, sinusta vaikuttaa siltä kuin kysymyksiisi ei tulisi vastauksia – vaikka sinulle olisi sellainen jo annettukin. 


Jokainen asia on kaksi asiaa 

 

Jokainen asia on oikeastaan kaksi asiaa. On se, mitä haluat, ja toisaalta taas sen puuttuminen. Ajattelemme usein tiedostamattamme juuri haluamamme asian vastakohtaa. Esim. toive ”Tahdon olla terve” ilmeneekin ajatuksena ” En tahdo olla sairas”. ”Haluan talouteni olevan turvatun” muuttuu muotoon ”En halua kokea rahapulaa”. Se mitä ajattelet, ja se mitä saat sopivat aina värähtelyllisesti täsmälleen toisiinsa. 

Vaikka oletkin esittänyt tarkkaan harkitun, selkeän toiveen, palaat usein ajatuksissasi siihen päinvastaiseen tilaan, joka tuon toiveen synnytti. Ja juuri siitä syystä värähtelysi saattaa muistuttaa enemmän toiveen syntymiseen johtaneen tilanteen kuin itse toiveen värähtelyä. Niin kauan kuin olet tietoisempi siitä mitä et tahdo tässä tilanteessa, et voi saada haluamaasi! 

Ei ole mahdollista, että asia jota jatkuvasti ajattelet myönteisesti, menisi mönkään. Vastaavasti on yhtä mahdotonta, että asia, jonka ajatteleminen jatkuvasti aiheuttaa sinulle huonon olon, päättyisi hyvin.

Joten kun huomaat ajattelevasi jotakin negatiivista asiaa, tai asiaa, jota et halua - muuta heti ajattelusi siihen mitä haluat tai muuta ajatus positiiviseksi! Vetovoiman laissa voisi ajatella olevan kyse siitä, näkeekö lasin olevan puoliksi täynnä vai puoliksi tyhjänä eli keskittyykö niihin negatiivisiin asioihin vai keskittyykö positiivisiin asioihin. Olen oppinut, että toiveet voi jättää enkeleiden käsiin kiitoksien kera, Vetovoiman lakiin tutustuttuani mielestäni kyseessä on tietyllä lailla sama asia. Jätetään pyyntö enkelten käsiin ja Vetovoiman laki tuo sen meille <3


<3 Enkelten siipien havinaa <3

                            -Anne-
 

Ei kommentteja: